Přejdi na obsah Přejdi na navigaci

ÚvodBlogVybrané články 2023

Vybrané články 2023

I v loňském roce naši zkušení kolegové připravili spoustu odborných článků, které se zaměřovaly na nejnovější trendy datové analýzy, a také se s námi podělili o poznatky z reálné praxe. Prostřednictvím jejich zkušeností jsme tak měli možnost dozvědět se více ze světa Business Intelligence a umělé inteligence.

Podívejte se na výběr nejzajímavějších textů, které jsme v roce 2023 publikovali:

 

1. Umělá inteligence a její využití v praxi

AI představuje budoucnost informatiky, businessu i každodenního života. Rozšiřuje se napříč obory, pojďme se tedy podívat na to, jak ji prakticky využít.

 

2. Data mesh nebo data mess

Přináší data mesh revoluci v Business Intelligence? Podívejte se na všechna pro a proti tohoto konceptu správy dat postaveném na decentralizované datové platformě.

 

3. Rozcestník reportů v Power BI

Power BI umožňuje přistupovat k reportům na základě workspaces, což nemusí být vždy praktické a především přehledné. Jak vytvořit custom rozcestník, ze kterého se dá překliknout do příslušného reportu? To se dozvíte v článku.

 

Raději si něco poslechnete?

I pro vás něco máme. V našem podcastu delfíni na vlnách se věnujeme širokému spektru témat spojených s daty. Se zajímavými hosty – datovými nadšenci, napříč obory i profesemi diskutujeme o různých tématech, aktuálních trendech, problémech a nástrojích, které aktuálně rezonují na poli Business Intelligence.

delfíni na vlnách

Máte nějaké dotazy nebo návrh na téma, které bychom měli zpracovat? Neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás.

 

 

 

Zpět na výpis rubriky