Přejdi na obsah Přejdi na navigaci

ÚvodBlogDelfíní Klimograf

Delfíní Klimograf

Pomáhej s námi firmám plavit se mořem dat!

Hledáme do našeho delfíního týmu nadšené nové konzultanty. Za 10 let plavby se naše hejno rozrostlo na 60 kusů. Od začátku se do oboru datových skladů a Business Intelligence snažíme vnášet co nejvíce prvků agilního vývoje, abychom maximalizovali jejich flexibilitu a spokojenost uživatelů. Pracujeme pro banky, farmaceutické, energetické a výrobní firmy, ale i společnosti jako Úřad pro civilní letectví, Ministerstvo zemědělství nebo Jaderná elektrárna Temelín.

V našem moři je bohatá zásoba zajímavých projektů, takže pokud si troufáš na nové datové výzvy a chceš posunout své analytické schopnosti o level výš, zároveň hledáš podporu, přátelský kolektiv a spoustu zábavy na společných akcích, pak se naše delfíní hejno může stát i tvou srdcovou záležitostí.

Správný delfín by měl mít odvahu, analytické schopnosti, vytrvalost, otevřenost, představivost, empatii, nadšení, asertivitu a obrovskou chuť se rozvíjet. Ze všeho nejvíc si ale přejeme, abys mezi nás zapadl.

A co je pro to tedy důležité?

Delfíní devatero

 

Táhnout za jeden provaz

V týmu na tebe spoléháme a důvěřujeme ti v plnění zadaných úkolů. Nevadí, pokud si nevíš rady, ostatní z týmu ti ochotně poskytnou pomoc v jakékoliv formě. Věř, že každý problém má řešení a žádný učený z nebe nespadl. Ale musíš se ozvat.

Modrý nebo růžový, všichni jsme delfíni…

Chceme, abys do našeho týmu zapadl i po lidské stránce. Jasně, že jsme každý tak trochu z jiného těsta, ale dohromady se doplňujeme, tolerujeme a poznáváme při spoustě společných akcích - laser game, paintball, lukostřelba, únikové hry, deskovky apod. a to pracovně i mimopracovně. Rádi poznáme i tebe a tak je fajn se těchto akcí účastnit a ne se jim vyhýbat. Musíš být připraven na trochu černého humoru, delfíni si rádi vystřelí sami ze sebe i z ostatních. Respektují však vymezené hranice.

Iniciativy není nikdy dost

Jako delfíni se neustále vzděláváme, i když nejsme přiřazeni na projektu, prostě chceme osobně růst a rozvíjet se. Musíš se umět ozvat a nebát se připomenout, znát své cíle a jít si za nimi. Komunikuj a hledej možnosti pro zlepšení a věř nám, že dobré nápady nikdy neskončí v šuplíku.

Delfíni milují složité úkoly

Kreativní delfín se řídí první částí hesla "Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody". Spojení "Nejde to", by pro tebe nemělo existovat. Místo toho vždy hledáme nové cesty a technologie, které by nám i klientům pomohly úkol vyřešit. Zároveň ale musíš umět říct, že daný úkol nedává smysl a klidně přijít s něčím naprosto nečekaným.

Zkoušel jsi někdy mluvit pod vodou?

Že to nejde? Naopak! Tvé Delfíní pískání by mělo pomáhat tonoucím se klientům v orientaci. Budeš totiž, mimo své hejno, komunikovat i se zákazníky na různých pozicích, někdo více, někdo méně, v závislosti na roli, ve které se budeš nacházet. Musíš být schopen propojit IT s byznysem a promluvit si tu ajťákem, tu s finančním ředitelem.

Tak trochu hodinový delfín aneb trocha práce nikdy nikomu ploutev neutrhla

Tu a tam je potřeba přiložit ruku k dílu. Ať už se jedná o projekt nebo pomoc v kanceláři s instalací myčky, televize či podobných aktivit. Platí u nás princip rovnosti. Nikdo nikomu nevaří kafe a úplně běžně se ti stane, že šéfa potkáš ráno v kuchyňce, jak z ní vyndává a uklízí nádobí.

Delfín prostě nedělá vlny

Holt někdy je práce méně, někdy naopak hoří termíny. Pokud si projekt vyžaduje vyšší nasazení, budeš za to kompenzován náhradním volnem, finančně nebo jinak dle dohody. Nechceme z nikoho sedřít šupiny, protože by s námi daleko nedoplaval.

Umíme plavat v rybníku i oceánu

Bez angličtiny se opravdu neobejdeš, komunikace v tomto jazyce tě může potkat na kterémkoli projektu. Proto má náš tým svého lektora a je fajn si na něj v týdnu vyhradit pár hodin. Milujeme mentoring, pokud máš znalosti a zkušenosti, které naopak nám chybí, budeme vděčnými posluchači.

Cítíme sounáležitost

Jako delfín se podílíš na růstu firmy a záleží ti na její budoucnosti. Můžeš se účastnit přijímacích pohovorů a pomáhat nám hledat další šikovné lidi, kteří by mezi nás zapadli.


TomášTěším se na viděnou!

Tomaš Kasl
Vedoucí divize technologií
tomas.kasl@dolphinconsulting.cz
608 023 457

 

 

Zpět na výpis rubriky