Přejdi na obsah Přejdi na navigaci

ÚvodBlog Digitalizace univerzit je v plném proudu

Digitalizace univerzit je v plném proudu

Je tomu zhruba rok, co jsme společně s Jihočeskou a Západočeskou univerzitou a Univerzitou Pardubice uspořádali online konferenci s názvem Univerzita řízená daty. Podělili jsme se s vámi tehdy o zkušenosti z implementace datových skladů a reportingu v prostředí univerzit. V listopadu loňského roku na toto téma navázal Microsoft a představil nový projekt Digitální univerzita zde, který představuje technologická řešení a to včetně naší Univerzity řízené daty, konkrétně pro oblasti Věda a výzkum a Reporting vědecké činnosti.

Mnohaleté zkušenosti z projektů, agilní přístup a hlavně reálný přínos námi vytvořených a implementovaných řešení nám přinesl kladné reference, díky nimž jsme získali další čtyři univerzitní projekty. Stali jsme se odborníky pro práci s univerzitními daty a prostřednictvím komplexních analýz studijních výsledků, reportů pro finanční a personální oddělení, hodnocení výuky a strategického plánování přinášeli nové podněty pro řízení vysokých škol.

Vybraná řešení

Prediktivni model

Prediktivní plánování, pohledy do budoucna

Prediktivní model využívá strojového učení a pokročilé kvantitativní analýzy, aby na základě vstupních dat podporoval strategické rozhodování vysokých škol.

vyrocni zpravy

Automatické generování výročních zpráv

Sada reportů, která slouží jako hlavní pomocník při provozu. Tj. generování výročních zpráv, analýz používaných k přerozdělení financí, kontinuálnímu i ad - hoc reportingu.

Publikace a granty

Data o Publikacích, grantecha VaV

Sada automatizovaných reportů, na míru současné metodiky pro efektivní řízení, analyzování a predikování výsledků v této poměrně složité oblasti.

Objevte potenciál, který mohou data přinést i Vám

Ukázky hotových řešení

S využitím Data science a strojového učení chceme digitální transformaci univerzit posunout ještě o kus dál. Přicházíme s prediktivním modelem, který má schopnost odpovídat na analytické otázky týkající se budoucnosti. Celkově tak zlepšuje rozhodovací a plánovací proces univerzit, přispívá k optimalizaci fakultního prostředí i učebního plánu dle kapacit studentů a celkově ukazuje, kterým směrem je efektivní úsilí i finance směřovat. Poskytuje tak přehledné podklady pro žádosti a granty, uvolňuje kapacitu pro samotné řízení vysokých škol čímž mimo jiné naplňuje i prioritní cíle a záměry MŠMT pro oblast vysokých škol.

Prediktivní model

Prediktivni model vizual

Model je aplikovatelný na mnoho oblastí z prostředí univerzit a my vám velmi rádi na osobní schůzce ukážeme, kam až jeho schopnosti sahají.


 

Zuzana

Zuzana Pragrová
Manažer BI akademie
zuzana.pragrova@dolphinconsulting.cz
+420 770 136 502

 

Zpět na výpis rubriky