Přejdi na obsah Přejdi na navigaci

ÚvodBlogProč zaměstnávat sportovce (vítěze)

Proč zaměstnávat sportovce (vítěze)

Vrcholoví sportovci, ať už ti, co mají po kariéře nebo ti stále aktivní, bývají při hledání zaměstnání často odmítáni, a to z několika důvodů. Mezi ty nejčastější patří, že nemají dostatečnou praxi v oboru, nikdy pořádně nepracovali (protože hlavně sportují), nebo nebudou mít na práci dostatek času (protože hlavně sportují).

Opak je ale pravdou. Za většinou jejich úspěchů stojí ohromné množství práce, odříkání a pečlivého plánování. A to z nich dělá ideální kandidáty na většinu pracovních pozic dnešní doby, kde je kladen důraz na multi-oborovost, flexibilitu a potřebu neustálého vzdělávání. Proto je potřeba mít disciplínu, být spolehlivý, umět dobře plánovat svůj čas a pracovat v týmu.

Zdá se, že stále více firem si toto začíná uvědomovat a sportovci u nich mají dveře otevřené.

Podívejme se na několik důvodů, proč se vyplatí zaměstnat úspěšné sportovce:

To je jen základní výčet vlastností, které od zaměstnanců-sportovců můžete čekat a jistě by se našly ještě další. I když přijmete sportovce na juniorní pozici, můžete si být téměř jistí, že aby se dostal na úroveň svých kolegů, bude na sobě tvrdě pracovat. Podobně jako ve sportu, protože je to pro něj naprosto přirozené. Pro tyto účely máme propracovaný systém naší BI Akademie, kde naše delfíny pravidelně vzděláváme.

Také u Delfínů máme skvělé sportovce různých úrovní a práce s nimi nás velice baví. Kromě výše zmíněných vlastností nás dokážou svými výkony inspirovat a v jejich sportovních aktivitách je pravidelně podporujeme. Mezi Delfíny najdeme například špičkového horského běžce, orientační běžkyni, trenéra baseballu, zápasníka Jiu-Jitsu a další dva, kteří trénují Krav-Magu. Kromě toho je u nás opravdu hodně amatérských sportovců, kteří plují napříč všemi sporty – lezení, turistika, běh, volejbal, florbal, basketbal, a najdou se i tací, kteří dělají airsoft nebo jezdí na paddleboardu.

Pravidelně se delfíní tým účastní různých běžeckých závodů (Trail Petřín, Motolské jamky, atd.). Jako tým jsme v minulosti úspěšně zvládli závod Army Run a těšíme se na spoustu dalších akcí.

autor: Markéta Krejčí

Tomáš

Zpět na výpis rubriky