Přejdi na obsah Přejdi na navigaci

ÚvodBlogJak si vyzkoušet Tibco Spotfire

Jak si vyzkoušet Tibco Spotfire

Tibco Spotfire je vizualizační a analytický nástroj, který by neměl uniknout vaší pozornosti. Nejspíš jste již slyšeli o nástrojích jako PowerBI, Tableau nebo třeba Qlik Sense. Do podobné skupiny nástrojů můžeme zařadit i Tibco Spotfire. Tento nástroj dává ale šikovnému vývojáři prakticky neomezené možnosti a jste v něm schopní udělat mnohem více, než v předešle zmiňovaných nástrojích. Pokud si na druhou stranu svými znalostmi v těchto oblastech nejste moc jistí, tak vytvoření základního dashboardu v Tibco Spotfire je velmi jednoduchou záležitostí.

Pokud se o tom chcete přesvědčit sami, tak můžete využít toho, že Tibco nyní poskytuje svoje vzdělávací kurzy na sedm dní kompletně zdarma. Stačí se zaregistrovat na jejich stránkách a tento přístup získáte. Jako typ předplatného vyberte „Trial – 7 day“. Samotný nástroj stáhnete v trial verzi zde. Tibco Spotfire budete mít zdarma dostupný třicet dní. Instalace je jednoduchá. Abyste si užili plnou funkcionalitu, doporučuji zvolit Spotfire installed client. Pokud se vám ale nechce nic instalovat, zvolte webového klienta.

Tibco spotfire

Nicméně je dobré říct, že instalace je velmi jednoduchá. Jedná se doslova o pár kliknutí. Pak už budete moci otevřít Tibco Spotfire, kde se již jen zalogujete. Pak provedete autorizaci a váš klient se buď rovnou přihlásí, anebo stáhne pár dodatečných balíčků.

Pak již můžete Tibco Spotfire naplno používat. V rámci Tibco Akademie doporučujeme školení: Tibco Spotfire 11 – Foundation a Tibco Spotfire 11 - Proficient. Obě školení jsou kombinací teorie a workshopů, takže věřím, že vás za krátkou dobu nástroj naučí používat. Zároveň je mnoho video tutoriálů na Youtube zdarma a stejně tak mnoho článků na specializovaných blozích.

Některá pokročilejší témata týkající se Tibco Spotfire rozebíráme i v našem Youtube kanálu. Ten ale doporučujeme spíše zkušenějším. Pokud byste chtěli ale s čímkoliv, co se týče Tibco Spotfire, pomoct, tak se na nás určitě obraťte. Můžete mi napsat například skrze LinkedIn.

Tomáš

Author: Filip Prochazka
filip.prochazka@dolphinconsulting.cz

Zpět na výpis rubriky